Verslag deelnemers TOF 2015

Pianist 15 jaar
Hij was het eerste talent dat zich bij TOF aandiende. P. wordt 2,5 jaar door TOF ondersteunt. Hij zal in november voorspelen voor een kleine commissie, waarin ook een hoofdvakdocent piano van het ArtEZ Conservatorium zitting heeft. Dan zal ook bepaald worden, of P. ook voor 2016 in aanmerking komt voor ondersteuning door TOF. Vanuit TOF vindt er ook coaching plaats middels contact met de ouders en P.

Rapper 17 jaar
Bijzonder enthousiaste jongen die zich voorjaar 2015 aangemeld heeft bij TOF met het verzoek tot ondersteuning in de ontwikkeling als rapper. TOF heeft het mede mogelijk gemaakt, dat R. een demo met mede-musici kon maken. Deze demo gebruikt hij nu voor promotionele doeleinden. R. is ooit met zijn moeder als vluchteling naar Nederland gekomen. R. wordt gecoacht door een jongerenwerker van Raster, waarmee TOF contact heeft. 

Violiste 12 jaar
Talentvolle vioolleerling die in de Topstroom van de Leeuwenkuil zit. Zij speelt nog niet zo lang en maakt grote sprongen voorwaarts. Haar lerares heeft er bijzonder veel vertrouwen in, dat zij – mits zij goed gemotiveerd blijft – het met de viool ver zal schoppen. Zij heeft een natuurlijke aanleg voor het instrument.

Danser 13 jaar
TOF heeft in financiële zin de mogelijkheid voor D. geschapen om auditie te doen voor de ArtEZ vooropleiding Dans te Enschede. Nu hij toegelaten is ondersteunen wij hem.  D. heeft op de Leeuwenkuil ontdekt dat dans zijn ‘ding’ is. Hij moet volgens zijn docent op de Leeuwenkuil nog keihard werken met zijn lijf, maar heeft zeker talent. Onderzocht is of coaching zinvol is.

Beeldend 18 jaar
De docent van B. van Kunstlokaal heeft aangegeven, dat B. bijzonder leergierig is op het creatieve vlak. B. heeft een fantastische tekenhand en toont in werk al veel lef. Zij heeft extra lessen op het Kunstlokaal gekregen ter voorbereiding van een toelatingsexamen bij ArtEZ. Deze extra lessen zijn gefinancierd door Tof. B. is toegelaten tot de vooropleiding van Art & Design ArtEZ. 

Zang 10 jaar
Z. is een zeer jong en pril zangtalent, waarvan het materiaal puur is. Daarnaast heeft Z.uitstekende oren en neemt snel op. Z. heeft het afgelopen jaar extra les gehad van Leny. De extra lestijd heeft TOF gefinancierd. Inmiddels is Z. als aspirant aangenomen bij het Nationaal Kinderkoor. Het Nationaal Kinderkoor kent een eigen ondersteuningsfonds voor talentvolle kinderen. Daar kunnen de ouders van Z. nu een beroep op doen.

Theater 15 jaar
T. wil graag het theatervak  in.  T. volgt nu lessen op het Theaterschip.  T. heeft op de ‘vloer’’ een mooie aanwezigheid en constante concentratie, oordeelt de theaterconsulent.  T. moet nog meer uit haar schulp komen. Soms kan zij nog al ‘vlak’ acteren. TOF heeft geïnvesteerd in extra lessen voor T. en daarnaast is het haar mogelijk gemaakt om met een jeugdtheatervoorstelling op tournee te gaan. 

Deventer, 8 november 2015
 

meer nieuws