TOFfe parels bij het Kinderboekenweekspektakel

Toewijding en talent, maar vooral ook veel plezier…
Stichting TOF was aanwezig bij het Kinderboekenweekspektakel op 17 oktober 2021 in Bibliotheek Deventer. Het thema was: Worden wat je wil…  Geïnspireerd door dit thema zijn acht jonge muzikale talenten uit Deventer uitgenodigd om op te treden. Twee TOFfe Parels vertelden over welke rol de muziek in hun leven speelt en hoe ze op weg zijn om te worden wat ze willen. Emmanuel en Anna Martirosian.

Deze twee uitzonderlijke talenten komen uit één gezin. Emmanuel is 15 jaar en echt gegroeid sinds hij een jaar geleden een tussentijdse auditie deed. Toen vertelde hij dat hij naast de altsaxofoon ook graag een tenorsax wilde gaan bespelen. Hij laat in de Tuinkamer van de bibliotheek graag zien hoe hij zich het spelen op de tenorsaxofoon in korte tijd eigen maakte. Hij vertelt; “Het is goed om als je jong bent met de altsaxofoon te beginnen. De tenor vraagt net iets meer kracht, maar dat was voor mij juist ook de uitdaging. “Ik houd heel erg van jazz en blues. Eerst heb ik lessen gehad op klassiek gebied maar dat is niet mijn stijl.” Na een vraag uit het publiek vertelt hij dat Lester Young en Ben Webster zijn voorbeelden zijn. “Maar ik ben nog steeds aan het ontdekken!” Emmanuel wil graag met de saxofoon doorgaan. “Als ik naar het 4e jaar ga wil ik muziek in mijn pakket kiezen en daarna zie ik wel. Ik kan mijn leven echt niet voorstellen zonder de saxofoon.” Emmanuel speelde o.a. Careless Whisper van George Micheal.
 

Anna startte, gesteund door TOF, vier jaar geleden met extra vioollessen omdat zij beter wilde leren spelen en daarvoor het talent en de ambitie had en nog steeds heeft. Zij deed mee aan optredens van Deventer TalentXL (Kunstcircuit Deventer) en gedreven als ze is maakte ze haar debuut bij het Twents Jeugd Symfonie Orkest. Hoe is het nu met haar? “Ik heb mijn diploma gehaald en ben zo blij dat ik nu op de vooropleiding van het conservatorium zit. Na zo’n examenjaar is het fijn om me op een ding te kunnen richten. Oefenen op mijn viool, muziektheorie leren en solfège (training van het muzikaal gehoor) volgen.  Wat is Anna’s grootste wens? “Na het conservatorium wil ik graag het podium op. Het liefst als solist, natuurlijk.” Iedere stap is er een dat weet Anna zeker wel. Ze wil er graag aan werken. Tijdens haar optreden speelde ze Thaïs Meditation van J. Massenet en Sonate No. 3 Op. 45 van E. Grieg.

Het Talent Ontwikkelingsfonds Deventer TOF ondersteunt kinderen en jongeren uit gezinnen met minder financiële draagkracht. Bij TOF draait het jongeren die extra talentvol zijn op het gebied van kunst en cultuur. Dankzij de steun van dit fonds kunnen Anna en Emmanuel nu al belangrijke stappen in hun leven en ontwikkeling zetten.

meer nieuws
TOFfe parels bij het Kinderboekenweekspektakel