Kennismaken met Gerard Faas...

De nieuwe voorzitter TOF Deventer
Gerard Faas, oud-directeur van Rastergroep is voorzitter geworden van Stichting TOF Deventer. Hij volgt Jan Bugter op. 
Waarom koos je voor TOF?  "Jan benaderde mij, maar ik kende TOF al omdat Raster ook een belangrijke vindplaats was voor jongeren en kinderen die een steuntje in de rug nodig hadden bij de ontwikkeling van hun talent. Met name die gezinnen die het niet breed hebben. Ik sta vol achter de doelstellingen van TOF en geloof in de betekenis van het fonds.” Gerard heeft tijdens zijn carrière regelmatig én ook een goed contact gehad met Jan. “Onze wegen kruisten elkaar geregeld. Na mijn vertrek bij Raster zijn we wandelmaatjes geworden.”

Wat ga je doen de komende periode? "De fondsenwerving is een constante in het werk van het bestuur. Donateurs zijn altijd van harte welkom. We hebben een ANBI-status dus doneren is ook fiscaal aantrekkelijk. Op dit moment richten we ons vooral op het vinden van jonge talenten TOFfe Parels, van 6 tot 23 jaar. Gelukkig zijn de docenten in de kunst en cultuur onze ogen en oren. Of het nou gaat om muziek, dans, schilderen, tekenen of theater. Maar ook jongeren- en kindwerkers die actief zijn in wijkcentra kijken voor ons uit. We moeten onze boodschap breed uitdragen en blijven herhalen."

Voel je je thuis in dit bestuur? "Jazeker, het is een actieve club. We houden na de aanmelding contact met het kind, de jongere en de ouders. We begeleiden hen waar nodig en volgen hun vorderingen. Wat voor mij ook telt is de kleinschaligheid van dit initiatief. Buiten TOF ben ik actief als penningmeester bij SIED, Stichting Industrieel Erfgoed en neem ik deel aan de Raden van Toezicht van de Bibliotheek Deventer en Stichting Ludgerus. Een mooie verdeling over het maatschappelijk spectrum in onze stad."

Waarom werkt TOF samen met de Stichting Leergeld? "Wat voor TOF belangrijk is, de juiste mensen bereiken en die pareltjes een kans te geven. Dat is zo’n positieve taak. Samen met Leergeld optrekken is voor ons beiden belangrijk. We benaderen en ondersteunen dezelfde groep kinderen. 

Fervent zeiler 
Nu Gerard niet meer werkt heeft hij de tijd om door te brengen op zeeën, rivieren en meren. “Onze boot ligt nu in Tallinn in Estland. Eind mei gaan we die kant op en varen we terug naar Lelystad. Het is een manier van leven geworden. Dankzij de wifi ben ik altijd gewoon bereikbaar, dus mijn bestuurstaken gaan gewoon door!” 

Tot besluit 
“We blijven mensen porren. Ik roep iedereen op: Blijf ons benaderen als je een kind of jongere treft die een bijzonder talent heeft en waar in het gezin niet voldoende middelen zijn om dat talent te ontwikkelen!”

meer nieuws
Kennismaken met Gerard Faas...