Leerlingen De Linde schilderen voor TOFfe parels

Op woensdag 12  juni laten leerlingen van De Linde in Deventer zich inspireren door de kunstwerken van Klaas Gubbels. Samen met de Arnhemse kunstenaar beschilderen ze artistieke koppen en schotels van keramiek met glazuur. Komend najaar gaan de totaal 1000 kunstwerken in de verkoop, waarvan de opbrengst naar de Stichting Talent Ontwikkelingsfonds Tof in Deventer gaat. Het project is een initiatief van De Onderwijsspecialisten en heeft als doel leerlingen met een beperking enthousiast te maken voor kunst en cultuur.

Het project maakt deel uit van het programma Kunst & Cultuur Speciaal. Hierin worden leerlingen met een beperking door middel van workshops enthousiast gemaakt voor allerlei kunst en cultuuruitingen. Om kunst en cultuur blijvend op de kaart te zetten, gaan De Onderwijsspecialisten jaarlijks met een bekende kunstenaar werken, die tijdens een workshop in gesprek gaat met leerlingen en vakdocenten. Dit jaar is dat Klaas Gubbels, bekend om zijn stillevens van tafels, stoelen en koffiekannen. Leerlingen van De Linde kunnen hem vragen stellen en samen met hem en hun werkstuk op de foto. De geglazuurde koppen en schotels van de leerlingen zullen komend najaar in de verkoop gaan. De opbrengst gaat naar de Stichting Talent Ontwikkelingsfonds Tof in Deventer., die zich inzet voor talentvolle jonge mensen die zich verder in de kunsten willen ontwikkelen en daarvoor niet over voldoende financiële middelen beschikken.  
 
Workshops
De Onderwijsspecialisten bieden leerlingen in het speciaal onderwijs jaarlijks een groot aantal workshops aan via reguliere kunst- en cultuurinstellingen in de regio. Zo werkt De Linde nauw samen met De Leeuwenkuil, zij laten leerlingen kennismaken met o.a. muziek, drama en beeldende vormen. De Onderwijsspecialisten willen op deze manier leerlingen met een beperking stimuleren een structurele en positieve vrijetijdsbesteding te vinden. Een aantal leerlingen is door deze workshops al lid geworden van een kunst- of cultuurinstelling. Het project Kunst & Cultuur Speciaal wordt financieel mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland. 

nieuws
TOFfe parels
aanmelden TOFfe parels
doneren aan TOFfe parels
TOFfe peren